De brouwerij

Brouwerij - pand buitenkant-11 (web resolutie RGB).jpg

Toen in 2009 Peter Rouwen de Brooklyn Brewery in New York bezocht wist hij het zeker dit moest naar Rotterdam. Vanaf dat moment stond alles in het teken van brouwen. Na een opleiding in Gent kwam er vaart in het project en samen met vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering kwam de zaak in een stroomversnelling. Na een lang omzwerven en zoeken naar een geschikte locatie was de huidige brouwerij, een oude vuilstortplaats en later brandweerkazerne een feit.

 
 
proces10.jpg

Noordt bier

In september 2015 stroomde het eerste volledig in Rotterdam gebrouwen bier uit de tanks. Noordt is inmiddels een naam die niet meer weg te denken is uit de stad ,een stadsbrouwerij met een Rotterdams karakter.

We brouwen 'no nonsense' bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verrassende smaakelementen, altijd met liefde passie en overgave gemaakt.


De Brouwinstallatie

  • 2.000 liter brouwinstallatie
  • 6 vergistingtanks van 2.000 liter
  • 4 vergistingtanks van 4.000 liter

Per jaar brouwen wij zo'n 200.000 liter.

 


Proeflokaal-19.jpg

Taproom & winkel

Brouwerij Noordt is niet alleen een stadsbrouwerij maar ook een ontmoetingsplaats voor bierliefhebbers, connaisseurs en stadsbewoners. Een plek waar je even in de zon van een mooi glas bier kunt genieten of een goed gesprek kunt voeren. Één maal per week is er zelfs een speciale hap die in samenwerking met het beroemde Kookpunt gemaakt wordt. Het Kookpunt kookt! is een prachtig initiatief waar bier en eten samenkomen.


Brouwopleiding

Voor de toekomst is Brouwerij Noordt altijd bezig met kwaliteitsbewaking. Daarom speelt Brouwerij Noordt een grote rol bij de bieropleiding in Nederland . Zo is in 2017 een MBO4 brouwersopleiding gestart. 

Dit is een initiatief van Peter samen met Fer Kok van brouwerij de Prael samen met STiBON hebben zij gestalte gegeven aan deze opleiding .

proces13.jpg

proces22.jpg

Signatuur bieren

Noordtsingle is een signatuurbier van mij, dat weet iedereen. Hoewel 7 hops vaak als mijn beste bier wordt beschouwd.  - Peter Rouwen