Bier 1665

Opgericht door zeeheld Michiel de Ruyter heeft het Korps Mariniers inmiddels wereldwijde faam. Het elitekorps bestaat 10 december 2015 precies 350 jaar. Dat wordt gevierd! En hoe.

Oud mariniers Michiel van der Pols en Barry Scheurwater kwamen op het idee van een speciaal bier om de verjaardag van het korps te vieren. Bier 1665. Want een elitekorps verdient een elitebiertje. Maar voor een goed bier heb je een goede brouwer nodig.

Brouwerij Noordt, gevestigd aan de oude brandweerkazerne aan de Zaagmolenkade, neemt het brouwen van 1665 voor haar rekening. Meesterbrouwer Peter Rouwen heeft speciaal voor de verjaardag van het korps een eigen India Pale Lager samengesteld. Een bier met een bite. Een mooie afdronk, maar licht genoeg om het er niet bij één te laten.

We zijn blij met deze brouwer, want Rotterdamser kan het niet. En Rotterdam en het Korps hebben een innige band. Niet voor niets dat de 350e verjaardag van het korps in de Maasstad wordt gevierd.

Bier 1665 werd zo goed ontvangen dat we op korte termijn een nieuwe batch van 2.000 voor ze aan gaan brouwen.